A látástornáról

Nagyszülők Lapja - 6 látásjavító szemtorna gyakorlat - Így végezd a szemész szerint!

Szolgáltatások

Szemtorna — Néhány gyakorlat a jobb látásért Bemutatjuk a legjobb gyakorlatokat, hogy olyan élesen lássunk, mint a sas. A rövid- és távollátás, a szürkehályog és a kancsalság gyakran a szemizmok egyoldalú, hibás erőfeszítésének eredményei, ami például a számítógéppel végzett munka során alakulhat ki.

Papp Júlia, szemész A szemészetben is egyre nagyobb teret hódít a hagyományos orvoslás mellett a természetes, alternatív vagy kiegészítő gyógymód. Utóbbiak közé tartozik a szemerősítő torna, szemjóga is. A szemtorna módszerének atyja William Horatio Bates amerikai orvos

Ezen kívül a nyaki izmok feszülésétől rossz lesz a szemek vérkeringése, ami szintén a fenti problémákhoz vezethet. A következő gyakorlatok pont ezekre nyújtanak gyógyírt.

További cikkeink a témában

Szemizmok megtornáztatása Ha tornáról esik szó, akkor a legkevesebben gondolnak a szemükre, pedig fontos, hogy ne feledkezzünk meg erről az érzékszervünkről. Szemünk izmait a következőképp tudjuk karbantartani. Nézzünk jobbra, balra, majd fel és le.

SZEMGYAKORLATOK, SZEMGYÓGYÍTÁS HD

Ezt követően kössük össze a pontokat egy körré, és végezzünk szemkörzéseket. Ezután emeljük a látástornáról a hüvelykujjunkat 10 centiméterre a szemünk elé, fókuszáljunk rá, majd ismételjük meg a szemkörzést.

Ennek a gyakorlatnak köszönhetően megtornáztatjuk szemünk külső és belső izmait.

Azt hisszük, ezen már nem a látástornáról segíteni, maximum, ha jó mélyen a zsebünkbe nyúlunk, hogy különböző módszerekkel visszakaphassuk a tökéletes látás képességét. Pedig számos olyan példa van, akik kitartó gyakorlással véglegesen […] A rövid- és a távollátás népbetegségnek számít, mégis kevesen vannak azok, akik rendszeresen végeznek szemtornát, még akkor sem, ha azt épp az orvos javasolja. Pedig számos olyan példa van, akik kitartó gyakorlással véglegesen letették a szemüveget. Az alapteória Hogy miért is eredményes a szemtorna? Elvileg a látásromlást nagyrészt az okozza, hogy a szem izomzata elveszti rugalmasságát, mert csak egy-két mozdulatot végzünk vele.

Utóbbiak felelnek az éles látásért. Javítsunk szemünk mozgásán Helyezzük a hüvelykujjunkat centiméterre a szemünk elé, majd mozgassuk gyorsan ide-oda. Ezeket a mozdulatokat pedig kövessük a szemünkkel.

a látástornáról látvány hangoskönyv

Ezután tartsuk az ujjunkat az arcunk előtt, majd vegyük el, azonban a szemünkkel továbbra is arra a pontra fókuszáljunk, ahol előbb a hüvelykujjunk volt. Ezáltal ellazítjuk a megfeszült szemizmokat, aminek következtében tágul a látószögünk, továbbá javítjuk a két szem közötti egyensúlyt.

 • Sikerült-e helyreállítania a látását
 • DR. SZEM EGÉSZSÉGKÖZPONT
 • A látás 40 év után csökken
 • Szemtorna gyakorlatok Látásjavítás szemtornával A minden nap elvégzett pár perces szemtorna csodákra képes.
 • Rövidlátás gyógyítható-e
 • Látásvizsgálat jézus

A számítógép által okozott rövidlátás javítása Manapság ez az egyik leggyakoribb szemprobléma, amire azonban létezik egy nagyon egyszerű gyakorlat. Emeljük fel a tekintetünket a számítógéptől, és nézzünk a távolba. Ezután 10 másodpercre csukjuk be a szemünket, majd nyissuk ki, és 10 másodpercre nézzünk felfelé.

a látástornáról mi az 5 százalékos látás

Ezután ismét csukjuk be a szemünket, majd nézzünk lefelé. A látástornáról a gyakorlatot ismételjük meg jobbra és balra is. Ez a feladat olyan hatással van a szemünkre, mint egy masszázs.

a látástornáról melyik látás rossz és melyik jó

Ellazítja a szemizmokat, és javítja a vérkeringést. Leginkább a számítógép által okozott rövidlátásra van jótékony hatással.

a látástornáról lehetséges-e látással szülni 5

Éles látás javítása Ez már egy picit összetettebb gyakorlatot kíván. Tetszőleges sorrendben és betűméretben írjuk fel egy papírra a számokat egytől ötvenig.

Kapcsolódó cikkek

Ezután kövessük szemünkkel a számokat növekvő sorrendben, majd csökkenőben is. A látástornáról ezt már viszonylag gyorsan meg tudjuk csinálni, akkor nehezítsünk a gyakorlaton úgy, hogy például csak a páros számokat követjük a szemünkkel, vagy változtassuk meg a fejtartásunkat és ezáltal a látószöget. Ezáltal javítjuk a szemünk a látástornáról, az éles látást, mindezek által pedig lelassítjuk szemünk öregedését.

Ha romlik a szemed, próbáld ki! A Norbekov-féle szemtorna bármilyen életkorban jól alkalmazható. Ha érzed, hogy romlani kezd a szemed, csináld ezeket az egyszerű szemtornáztató gyakorlatokat!

Szempihentetés A rengeteg edzés után — de valójában bármikor a nap folyamán — ajánlott pihentetni a szemünket. Ehhez üljünk le kényelmesen, és a karunkat helyezzük egy sima felületre, majd a tenyerünket tegyük a szemünkre.

 • Jó orvosság a látás javítására
 • Szemtorna az élesebb látásért | Well&fit
 • Innováció különböző szempontokból
 • A szem mindennapos küzdelmei Belegondoltál már, hogy manapság mennyire nagy terhelés éri a szemeinket nap mint nap?
 • A szildenafil hatása a látásra
 • Agyrázkódás gyanúja merül fel

Nagyon fontos, hogy teljesen sötét legyen. Ha ezzel megvagyunk, akkor próbáljunk meg ellazulni, és kb. Amikor letelt az idő, akkor nyissuk ki a szemünket.

Lehet, hogy érdekel