Gyermekek látássérülése. A látássérülés hatása a gyermek fejlődésére

gyermekek látássérülése

gyermekek látássérülése vyacheslav dubynin agy és látás

Iskolánk épületének bejárata, rajzolta Papp Krisztina, május Múltunk Gyermekek látássérülése a súlyos fokban látássérült gyermekek oktatásának — nevelésének, hagyományosan legnagyobb méretű, országos speciális intézménye a Vakok Óvodája, Általános Iskolája, Szakiskolája, Készségfejlesztő Iskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye, Kollégiuma és Gyermekotthona.

A vak gyermekek nevelésére-oktatására létrehozott intézmény nagy múltra tekint visszahiszen a látássérültek intézményes nevelése óta működik Magyarországon. Jelenünk A közel éves múltra visszatekintő többcélú, komplex intézmény szegregált gyermekek látássérülése mellett jelenleg gyermek oktatását-nevelését látja el óvodától a szakiskoláigépértelmű, tanulásban akadályozotthalmozottan sérült és siketvak tagozaton; valamint több mint 15 éve folyamatosan növekvő arányban foglalkozik integrált tanulókkal.

Az intézmény saját kollégiummal rendelkezik a vidéki gyermekek számára, továbbá gyermekotthont működtet 15 állami gondoskodásban gyermekek látássérülése fiatal részére.

gyermekek látássérülése hogyan lehet megmenteni a látást a glaukómától

Továbbképző terepet nyújt az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Karának gyógypedagógus képzéséhez, valamint minden szakembernek, aki súlyos fokban látássérült gyermekek fejlesztésével foglalkozik országszerte.

Intézményünk nagymúltú, szimbolikus intézmény. Pedagógiai munkánkat a látássérültek szakterületén történt tartalmi és módszertani változásokat figyelembe véve, a társadalmi elvárásokat és a látássérültek egyéni életsorsát szem előtt tartva, a törvényi szabályozottságnak megfelelően végezzük, folyamatosan egyeztetve a szülők részéről felmerült igényekkel.

Ez azt jelenti, hogy mint az egészséges gyerekeknél, az ő korlátait is fel kell ismernünk, és e korlátait akár feszegetve is elvárásokat kell támasztanunk felé ugyanúgy, mint egy egészséges gyermek felé.

Céljaink Közös célunk, hogy az intézmény hagyományait megőrizzük, a nevelés-oktatás színvonalát magas szinten tartsuk, az átalakuló oktatási rendszerben biztos pontot, stabil hátteret jelentsünk látássérült diákjaink és családjaik, valamint dolgozóink számára egyaránt.

Küldetésünk Küldetésünk, hogy súlyos fokban látássérült gyermekeink számára magas színvonalú oktatást-nevelést biztosítsunk, valamint olyan szolgáltatásokat nyújtsunk számukra, amelyek képessé teszik őket a produktív, teljes életre és a sikeres társadalmi beilleszkedésre.

gyermekek látássérülése spirál a látás edzéséhez

A gyermekek érdekeit előtérbe helyezve végezzük pedagógiai munkánkat, folyamatosan fejlesztjük tudásunkat és tevékenységrendszerünket, valamint társadalmi szerepvállalásunkkal hazai és nemzetközi szinten is képviseljük a látássérültek ügyét. A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve. Adatkezelési felhívás.

Szemtorna - a rövídlátás tényleges javítása látástréninggel

Lehet, hogy érdekel