Hajószerelő víziója

Dr. Móczár István weboldala

Budapest egyik szabadidős és vízisport-központja épülhet fel a több tízhektáros angyalföldi üdülőhelyen, Újpestnek viszont más a jövőképe.

a látást idegek károsítják

Másfél évtized után először van remény arra, hogy a befektetők részt vehessenek a közigazgatásilag legnagyobb részt Angyalföldhöz, kisebb hányadában Újpesthez tartozó Népsziget megújításában.

Az ehhez vezető utat azonban különbözőképpen hajószerelő víziója a két városrész.

a rövidlátás önmagában elmúlhat

A fejlesztések leginkább a XIII. Angyalföld már hat éve megalkotta helyi rendezési tervét, célja a Népsziget sport- és szabadidős jellegének megőrzése, és továbbfejlesztése.

Köszönjük, üzenetét elküldük a szerzőnek. Bezárás Köszönjük, üzenetét elküldük a címzettnek.

Kivétel a volt hajógyári terület, amelynek hajószerelő víziója a funkciója, s ott bármikor újraindítható a hajójavítás. Derce Tamás, Újpest polgármestere leszögezte, a szigeten semmilyen más beépítést nem támogatnak, emiatt a gátemeléshez sem adnak engedélyt.

legjobb látnivalók

Az újpesti részen egyetlen fejlesztés lesz: az Óbudai-szigetről átköltöző jachtkikötőt "fogadják", üzemeltetője pedig vállalja a terület karbantartását. A polgármester elmondta azt is: szerződést bontanak az északi összekötő hídig húzódó sávban működő kisipari cégekkel, ezeket a tevékenységeket száműzik a szigetről, az egész területen közparkokat létesítenek.

Az angyalföldi tervek megvalósítását az elmúlt másfél évtizedben a meglehetősen kaotikus ingatlanjogi állapotok gátolták, s vélhetően eltelik még néhány év, míg elkezdődhetnek a fejlesztések.

látás labradorokban

Emlékeztetett arra, a több tízhektáros Népsziget felvirágoztatásnak nem a közigazgatási tagoltság visszaadja a látást akadálya, hanem az, hogy az angyalföldi terület mindössze négy helyrajzi számon szerepel.

Ebből a legbonyolultabb annak a legalább 30 ingatlannak a helyzete, melyek tulajdonjogát mindössze egyetlen helyrajzi számon jegyezték be annak idején.

15 látásom van

A további három nagy egység a vasúti töltés melletti MÁV-terület, az erdőség és a volt Ganz-hajógyár területe. A Népsziget jövőbeni sorsa alapvetően függ a telekrendezéstől, erre sokáig csak kísérletek voltak, most először viszont valóban esély van arra, hogy az ingatlantulajdonosok egyezségre jutnak az önkormányzattal.

Összességében elmondható, hogy az angol és a német nyelvtudás, valamint a "B" kategóriás jogosítvány már alapelvárás - szúrta ki a HelloVidék a vállalat Facebook oldalán. A Bahart tulajdonában és üzemeltetésében van 22 kikötő, 23 személyhajó és 4 komp, azonban a cég nem csak a vízi közlekedés, hanem a turizmus és a programkínálat szempontjából is jelentős szereplője a térségnek.

Már jelezték, készek megállapodni, bár a végleges szerződéskötésekhez még sok mindent tisztázni kell. Ha sikerül hajószerelő víziója a tulajdoni lapok széljegyeit, megkezdődhet a közművesítés is. Akkortól pedig hajószerelő víziója érhet az álmodozások kora, a kistelkek mellett közparkok, éttermek, sport- és turisztikai célú beruházások, vízisport-központ és szálloda épülhet, s nem kizárt, hogy egy nemzetközi filmstúdió is helyet kap a volt Ganz-hajógyár területén.

gyanakvás és féltékenység férje iránt

Mivel a fejlesztések zöme is ez utóbbin valósulhat meg, a zöldterületek aránya sem fog csökkenni. Lakóparkok, apartmanházak építésére viszont biztosan nem ad engedélyt a kerület. A sziget sorsa alapvetően a telekrendezéstől függ.

Elektromos hajók a Balatonon - hoszivattyu-info.huás - 2020. június - m4Sport

Lehet, hogy érdekel