Látásvizsgálati alkalmazások,

látásvizsgálati alkalmazások

Ingyenes szoftverek látássérülteknek Szabadi Zsolt, a szervező Magyar Látszerész Szövetség elnöke az MTI-nek elmondta, október ig vizsgálati pont és a optikai szaküzlet várja ingyenes látásvizsgálatra és szaktanácsadásra az érdeklődőket.

látásvizsgálati alkalmazások A látás helyreállításának szimulációi

Az idei látás hónapját "A digitális világ vizuális kihívásai - védekezés a kék fény ellen" mottóval rendezik. Mint mondta, a digitális eszközök egyre inkább a hétköznapok részévé váltak, és az általuk kibocsátott "kék fény" terhelés pedig kortól függetlenül mindenkit érint, akár szemüveges, akár nem.

látásvizsgálati alkalmazások helyreállítási periódusok a lézeres látás helyreállítása után

Az okostelefonok, táblagépek, számítógépek, tévékészülékek, a GPS eszközök vagy a led-világítás túlzott használata a szem megerőltetéséhez, szemfáradtsághoz vagy akár álmatlansághoz is vezethet — mondta, hangsúlyozva, léteznek ma már olyan optikai megoldások, amelyekkel ezt látásvizsgálati alkalmazások kék fény terhelést csökkenteni lehet.

A kezdeményezéshez idén is csatlakozott a Semmelweis Egyetem szemészeti klinikája.

látásvizsgálati alkalmazások mi a mínusz látás határa

Nagy Zoltán Zsolt igazgató a cukorbetegség legsúlyosabb szövődményére, a diabéteszes retinopátiára hívta fel a figyelmet a látás hónapja kapcsán. Közleményében kiemeli, a betegség során kóros elváltozások alakulnak ki a látóhártya kisereiben, ami látáskárosodáshoz, hosszútávon pedig vaksághoz vezethet, és leginkább a rosszul beállított vércukorszint következménye.

látásvizsgálati alkalmazások coloboma látás

Bár a kórkép kialakulása megfelelő táplálkozással, rendszeres vércukorméréssel, testmozgással és évenkénti szemfenék vizsgálattal megelőzhető látásvizsgálati alkalmazások, a 30 és 65 éves kor között kialakuló vakság leggyakoribb oka a fejlett országokban mégis a diabéteszes retinopátia. A mintegy ezer ismert hazai cukorbeteg közül több mint 32 ezer beteg vak vagy súlyosan látássérült, a számuk pedig folyamatosan nő, évente megközelítőleg további ezer ember veszíti el látását a diabétesz miatt - ismertette a statisztikát Nagy Zoltán Látásvizsgálati alkalmazások.

látásvizsgálati alkalmazások műtét a látás hátrányainak javítására

Hozzátette: megfelelő prevencióval ugyan 95 százalékban megelőzhető lenne a látásromlás vagy vakság, a Semmelweis Egyetem két évvel ezelőtt végzett országos felmérése szerint a cukorbetegek majd egyharmada soha nem volt szemészeti szűrésen.

Lehet, hogy érdekel