Pedagógiai látásvizsgálat,

pedagógiai látásvizsgálat
Honlaptérkép Funkcionális látásvizsgálat és látásfejlesztés A látás a vizuális információk feldolgozása, amelynek fő célja a tárgyak, jelek azonosítása illetve a cselekvések elsődleges vezérlése. A vizuális információ feldolgozása a szemben kezdődik, de addig, amíg egy éles, sokszínű, többféle alak-háttérrel bíró folyamatos képet észlelünk, igen hosszú és bonyolult utat tesznek meg a szemünkbe érkező vizuális ingerek.

Tevékenységünk magába foglalja a jelentkező személyek funkcionális látásának vizsgálatát, valamint az önálló életviteli készségek, a pszichés pedagógiai látásvizsgálat, egészségi állapot, a szociális helyzet és a fizikai képességek felmérését. A vizsgálat menete: Állapotfelmérés: Az állapotfelmérés személyre szabottan, beszélgetés keretében történik, ahol szociális munkás, Szándékosan károsítom a látásomat, rehabilitációs tanár vagy gyógypedagógus, gyógytornász, egészségügyi asszisztens és pedagógiai látásvizsgálat vizsgált személy vesz részt.

A beszélgetés során megismerkedünk a jelentkező élethelyzetével és felmérjük, hogy milyen rehabilitációs szolgáltatásra van szüksége a különböző területeken: például: közlekedés, önellátás, háztartási munkák, munkavégzés, olvasás, számítógép-használat. Kérdéseink arra irányulnak, hogy milyen egyéni tényezők segítik vagy hátráltatják a vizsgált személy szolgáltatásban való részvételét, milyen rehabilitációs igényei és szükségletei vannak.

Funkcionális látásvizsgálat: A funkcionális látásvizsgálatot rehabilitációs tanár pedagógiai látásvizsgálat gyógypedagógus végzi, a meglévő látási funkciók feltérképezése, felmérése érdekében.

hang látás teszt látásgyógyító módszerek

Legfontosabb célja eldönteni, hogy a látássérült személy a meglévő látását praktikusan hogyan tudja a lehető legoptimálisabban használni a különböző pedagógiai látásvizsgálat területeken, és melyek azok a tevékenységek, amelyekben ajánlott meglévő ismereteinek, képességeinek és készségeinek fejlesztése.

A vizsgálat további célja megállapítani, hogy a rehabilitációs folyamatban milyen módszereket alkalmazzanak a szakemberek, milyen technikák lesznek legjobban hasznosíthatók a kliens számára a tanulás pedagógiai látásvizsgálat.

A funkcionális látásvizsgálat része az optikai eszközpróba, ahol javaslatot teszünk optikai segédeszközre, aminek segítségével a látássérült személy vizuális funkciói a legnagyobb mértékben támogathatók.

elképzelés, hogyan függesszék fel mi a mérsékelt hyperopia

Kiegészítő vizsgálatok: A vizsgálat alapján felmerülhet az igény más szakember bevonásával valamilyen kiegészítő vizsgálat elvégzésére,  például szemészorvos, neuroophtalmológus vagy neuropszichológus, szurdopedagógus. Amennyiben a résztvevő látásteljesítményében vagy állapotában változás áll be és szükségét érzi újabb felmérésnek, a későbbiekben újra jelentkezhet kontrollvizsgálatra.

Hazánkban a vak gyermekek számára létezik gyógypedagógiai intézmény, a gyengénlátó és aliglátó gyermekek számára viszont nincs külön speciális óvoda, ők az ép látású gyermekekkel együtt nevelkednek. Amennyiben a többségi óvoda vállalta a látássérült gyermek nevelését, a feladatvállalást fel kell tüntetni az óvoda alapdokumentumaiban, így az alapító okiratban és a helyi pedagógiai programban.

Tudnivalók: Az állapotfelmérés, a funkcionális látásvizsgálat és a kiegészítő vizsgálatok igénybevétele térítésmentes. Az állapotfelmérés és a funkcionális látásvizsgálat átlagos időtartama óra.

sötét foltok láthatók törés a látás érdekében

A vizsgálatra előzetes időpont egyeztetés szükséges. A Jelentkezés történhet pedagógiai látásvizsgálat, telefonon vagy e-mailben.

sztereogramok a látáshoz mi ez homályos látás a szív miatt

Az egyeztetés során munkatársunk telefonon lekérdezi a vizsgálat összeállításához szükséges információkat és tájékoztatást ad a vizsgálatról. A vizsgálatra kérjük, hogy hozzák magukkal személyes okmányaikat személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártyaa szemészeti vizsgálatok leleteit, optikai segédeszközeit.

a levelek táblája teszteli a látást gyógyítható-e a látás mozgással

Elérhetőségek, időpontkérés: Cím: Budapest, Hermina út

Lehet, hogy érdekel