Szemészeti szakirodalom

Magyar nyelvű szemészeti szakirodalom

Míg korábban a szakmai irodalommal lépést tartani akaró igyekezett a legfrissebb folyóiratokat olvasni, addig ma a Medline-összefoglalókban való Tovább Előszó Napjaink információ áramlása rendkívül felgyorsult.

szemészeti szakirodalom

Míg korábban a szakmai irodalommal lépést tartani akaró igyekezett a legfrissebb folyóiratokat olvasni, addig ma a Medline-összefoglalókban való tájékozottság jelenti szemészeti szakirodalom legfőbb irodalmi ismereteket. Részben jól van ez így, hiszen rendkívül megrövidült az az idő, amit olvasásra fordíthatunk.

szemészeti szakirodalom

Másrészt azonban sajnálatos, hogy az az egyén számára speciálisan transzformált ismeretanyag, amit egy cikk elolvasása - és főleg a közben végzett gondolkodás - jelent, elveszett. A Medline összefoglalókból megtudhatjuk, hogy mit akartak a kutatók megtudni, milyen módszerrel dolgoztak és mi lett az eredmény.

Az asztigmia vagy cylinderek kezelése lézeres szemműtéttel

Nem jutunk birtokába azonban annak az eszmefuttatásnak, amelyet a szerző k eredményeik birtokában tesznek és amelyek továbbgondolkodásra késztetik az olvasót.

Egy tudományos közlemény vagy egy összefoglalás elolvasása között körülbelül az a különbség, mint az olvasás és a TV-nézés között. Az ismeretanyag gyors bővülése sokszor elavulttá tesz szemészeti szakirodalom évvel korábbi eredményeket is.

szemészeti szakirodalom

Gyakran azonban éppen ennek az ellenkezőjét tapasztaljuk: száz évvel ezelőtt is tudtuk már azt, amit egy-egy közlemény újdonságként közöl. Természetesen az ismeretek felújítása nem haszontalan, hiszen a jelentősen megnövekedett írásos anyag tárolókba szorítja azokat a régi folyóiratokat, amelyek egy része elévülhetetlen eredményeket tett közzé egykoron.

Szemészeti ultrahang készülék.

A világ tudósai valahogyan mérni szeretnék eredményeiket, összehasonlítani teljesítményeiket. Ennek többféle módját kitalálták már. Vissza Tartalom.

szemészeti szakirodalom

Lehet, hogy érdekel