Trikromaták látása

A színskála vizsgálata a Rabkin polikromatikus asztalán - Klinikák -

Klinikák Előtted Diagnosztikai vizsgálat a Rabkin polikromatikus tábláiban, a színvakság észlelésére és megnyilvánulására.

Ez a teszt ismerős minden orosz férfi számára - a katonai regisztrációs és felvételi hivatal orvosi fórumán történik az összes újonc. Megmondjuk, hogy mi a 27 kép mindegyike, és milyen eltérést mutat. A tesztben "ellenőrző" kártyák is vannak - a szimulátorok kiszámításához.

hogy a finlepsin hogyan befolyásolja a látást hyperopia korkezelési műtét

A teszt átadásának szabályai: Pihenjen, nézze meg a képeket egy tisztességes távolságból, jobb egy méter, fontos, hogy ne vesszük figyelembe az orrod a képernyőn. Ne rohanjon, minden egyes képre kb. Ezután olvassa el a kép alatt trikromaták látása szöveget, és hasonlítsa össze az eredményeket. Ha látsz egy eltérést magadban, ne pánikoljon.

Ha a tesztet a monitor képernyőjén hagyja, akkor mindez nagymértékben függ a kép beállításaitól, a monitor színétől stb. Javasoljuk azonban, hogy konzultáljon egy szakemberrel. Egyes kifejezések dekódolása az aláírásokban: A mi a trikromaták látása látás színérzékeléssel rendelkező személy - normál trikromát; A három szín közül az egyik nem észleli az embert dikromát és a a látás színlátása jelöljük: prot- deuter- vagy acyanopsia.

Rendkívül ritka. Ritka is monohromoty, A három primer szín közül csak az egyik érzékelhető. Még ritkábban, a kónuszos készülék bruttó patológiájával, ahromaziya - a trikromaták látása fekete-fehér érzékelése. Az összes normál trikromát, az abnormális trikromát és a dikromát azonos módon pontosan megkülönbözteti a 9. A táblázat elsősorban a módszer bemutatására és a szimulátorok azonosítására szolgál. Minden normális trichromats trikromaták látása trichromats és dikromátok különböztetik meg a táblázatban az is helyes számokat: egy kör és egy háromszöget.

asztigmatizmus szemvizsgálati táblázatok hogyan lehet javítani a látásmódú gyógyszereket

Az elsőhöz hasonlóan a táblázat bemutatja a módszert és ellenőrzési célokat. A normál trikromátok a táblázat 9. A normál trikromaták megkülönböztetik a háromszöget a táblázatban. A protanopók és deuteranopók egy kört látnak. A normál trichromátok a táblázatban különböztetik meg az 1-es és a 3-as számokat A protanopók és a deuteranopók ezt a számot 6-nak olvassák. A normál trichromátok két mi magyarázza a rövidlátást különböztetik meg a táblázatot: kör és háromszög.

Ezeknek a számoknak a protanopói és deuteranopói nem különböztethetők meg. A normál trikromaták trikromaták látása a protanopók a táblázatban két számot különböztetnek meg - 9 és 6. A deuteranopók csak a 6. A normál trikromaták különbséget tesznek az 5. Protanopók és deuteranopók ez a szám nehezen megkülönböztethető, vagy nem különböztet meg. A normál trikromaták és a deuteranopók megkülönböztetik a 9. A Protanopók úgy olvassák el, mint a 6 vagy a 8.

A trikromaták látása trikromaták a táblázatban különböztetik meg az 1, 3 és 6 számokat A protanopók és a deuteranopók két számjegyű 66, 68 vagy 69 számjegyet olvasnak helyettük. A normál trikromaták megkülönböztetik a kört és a háromszöget trikromaták látása táblázatban.

A Protanopók megkülönböztetik a táblázatban egy háromszöget és deuteranopókat - egy kört, vagy egy kört és egy háromszöget. A normál trichromátok és deuteranopók különbséget tesznek a táblázatban az 1 és 2 számok között Protanopók, ezek a számok nem különböznek egymástól.

A normál trikromátok a táblázatban egy kört és egy háromszöget olvasnak. A Protanopók csak egy kört különböztetnek meg, a deuteranopók pedig háromszög. A normál trikromaták a táblázat tetején megkülönböztetik a 3-as és a 0-as 30 számokat, míg az alsó részben nem különböznek semmit. A Protanopók a táblázat tetején az 1-es és a 0-as számokat 10az alján pedig a rejtett számjegyet 6 olvasják.

Fekete-fehér látás színvakság. Tartalomjegyzék

A normál trikromaták két számot különböztetnek meg a táblázat tetején: trikromaták látása bal és a jobb oldali háromszög kör. A Protanopók két háromszöget különböztetnek meg az asztal felső részében, az alsó rész egy négyzetét, a deuteranopokat pedig a bal felső háromszögben és egy négyzet alatt.

A normál trichromátok a 9. A Protanopók csak egy 9-es számot különböztetnek meg, deuteranopókat - csak a 6. A normál trichromátok két alakot különböztetnek meg: egy háromszöget és egy kört.

A Protanopók háromszöget különböztetnek meg a táblázatban, és a deuteranopók egy kör. Normál trichromats érzékelnek meglévő táblázat vízszintes sorokban nyolc négyzet van szín helyet 9. A normál trikromátok a 9. A protanopók és a deuteranopók csak az 5-ös számot különböztetik meg. A normál trikromaták megkülönböztetik a táblázatban levő függőleges sorokat, amelyek trikromaták látása hat négyzet egyszínű; A vízszintes sorokat többszínűnek tekintik.

A színskála vizsgálata a Rabkin polikromatikus asztalán

A normál trikromaták két számot különböztetnek meg a táblázatban - A protanopók és a deuteranopók helyesen különböztetik meg az ábrák közül az egyiket. A normál trichromáták, a protanopusok és a deuteroanopócia a táblázatban os számot különböztetnek meg. Ezeknek az ábráknak a színekkel kapcsolatos, kifejezett szerzett patológiájával rendelkező személyek nem különböznek egymástól.

vegye észre, hogy elveszítjük a szemünket látvány, amikor a távolba néz

A normál trikromaták, protanópok és deuteranopócia megkülönböztetik az ábrát a Ezeknek a számoknak a színmegjelzésének kifejezett szerzett patológiája nem különböztet meg. A normál trichromatas, protanopusok és deuteranopia megkülönböztetik a 9. A színlátást hangsúlyozó személyek nem különböztetik meg ezt a számot.

A színskála vizsgálata a Rabkin polikromatikus asztalán - Rövidlátás -

A normál trichromatas, protanopusok és deuteranopia megkülönböztetik a táblázatban szereplő ábrát. A normál trikromátok különbséget tesznek a A protanopók és deuteranopók nem különböztetik meg ezt a számot. Lásd még Zoznik: A színérzékelés tesztje színvakság A színes vakság azonosítására, más néven színvakságnak és megnyilvánulásoknak, a trikromaták látása szemészek a Rubkin polikromatikus tábláit használják. A szemészetben mértékét színérzékelésének megkülönböztetni: trihromantov emberek, trikromaták látása különbséget minden szín Protanopes emberek észlelési zavarok vörös spektrum és deuteranopia emberek beszűkült felfogás zöld.

A színvakság vizsgálatának megkövetelése bizonyos ajánlásokat igényel: a vizsgálatot normál egészségi állapot és nyugodt állapot alatt végzik; A képeket a szemekkel szemben egy helyzetben kell elhelyezni; a kép megtekintéséhez legfeljebb 10 másodperc lehet. A képen a számok láthatók - ezek a "9" és a "6".

Jártatok már a Szalajka-völgyben koranyári délután? A csörgedező patak felett a lombok között belopakodó fényben ilyenkor gyakran tűnik fel szivárvány. Vannak azonban, akik nem élvezhetik ezt a földi csodát: nem látják a színeket, legalábbis nem mindet. Ez a cikk róluk szól. Mit is nevezünk valójában színnek?

Ők megkülönböztethetők, és normális színérzékeléssel rendelkező emberek, valamint a színtiszta emberek. Ez a kép egy minta, és arra szolgál, hogy megmagyarázza, mi szükséges a teszt elhalasztásához. Ez a kép egy négyzetet és egy háromszöget ábrázol, mint az előző verzióban, azokat a normál színérzékelést élvező emberek és a színezős emberek látják. A kép a vizsgálat kimutatására, valamint a betegség szimulációjának azonosítására szolgál.

A képen a "9" ábra látható. A kép egy háromszöget ábrázol. Általában az embereket látják, ez a háromszög megkülönbözteti, míg a spektrum piros vagy zöld területein a színhibákkal rendelkező emberek megkülönböztetik a kört.

A kép trikromaták látása "1", a "3" számokat mutatja trikromaták látása válaszol "13". Azok a személyek, akiknél a spektrum vörös vagy zöld területein észlelt színérzékelést észleltek, megkülönböztetik a "6" értéket. Normális színérzékelést emberek pont a képen látható két geometriai formák - egy kört és egy háromszöget, míg emberek beszűkült színlátás a piros vagy zöld régióiban a spektrum megkülönböztetni alakzatok az alábbi kép nem képes.

A kép a "9" ábrát mutatja, amely látható a normál színes látású embereknek és az érzékeny színérzékelőnek. A kép az "5" ábrát ábrázolja, amelyet normális színérzékeléssel rendelkező emberek és színvakság jelenségei látnak. Igaz, az utóbbi bizonyos nehézséggel vagy gyakran egyáltalán nem.

Színtévesztés, színvakság Fekete-fehér látás színvakság

A képen az "1", "4" szám látható. Ők képesek megkülönböztetni az összes embert, függetlenül a meglévő problémák színérzékelésétől.

Bőség energiák áramlása - Csakráink Harmonizálása

A kép keretet és háromszöget ábrázol, azokat csak a normális színérzékeléssel rendelkező emberek különböztetik meg. Azok a személyek, akik a spektrum vörös részének színérzékelésével kapcsolatos problémákat látják, csak a körön látják a képet, és az emberek a spektrum zöld részének színérzetével csak háromszöget különböztetnek meg.

A megfelelő színérzékeléssel az emberek a kép tetején trikromaták látása kép alsó részén a "3", "0" számokat láthatják, de nem látnak semmit. Azok a személyek, akik a spektrum vörös részének színérzékelésével kapcsolatos problémát képesek megkülönböztetni a kép tetején "1", "0", az alsó részében a rejtett "6" alak. Ha problémái vannak a spektrum zöld részének érzékelésével, az emberek "1" képeket látnak a tetején, alul - "6".

Az emberek megfelelő színérzékelésével a kép képes megkülönböztetni a kör és a háromszög fentés az alján nem lát semmit.

lehet-e nullával látás látásvizsgálati háló

Azok a személyek, akik vaksággal rendelkeznek a spektrum piros részében, megkülönböztetik trikromaták látása háromszög felsőnégyzet alul. A spektrum zöld részének észlelésével kapcsolatos problémák a tér tetején és alján háromszöget különböztetnek meg. Azok a személyek, akik normális színérzékeléssel rendelkeznek, megkülönböztetik a "9", "6" képen.

Ugyanakkor a spektrum vörös részének színérzékelésével foglalkozó emberek csak "9" -et különböztetnek meg, és a spektrum zöld részének színérzékelésével kapcsolatos problémák - csak "6". A szokásos színérzékeléssel rendelkező emberek háromszöget és egy kört látnak a képen, míg a spektrum piros részének színérzékelésével rendelkező emberek csak háromszöget különböztethetnek meg, és a spektrum zöld részének színérzékelésével foglalkozó emberek csak egy kör.

Azok a személyek, akik normális színérzékeléssel rendelkeznek, trikromaták látása képen megkülönböztetik a színes függőleges, valamint a négyzetek fekete-fehér horizontális sorát. Trikromaták látása spektrum vörös részének színérzékelésével trikromaták látása problémák a monokróm és a függőleges 3, 5 és 7 sorok horizontális sorainak érzékelésére szolgálnak.

Azok a személyek, akik a spektrum zöld részének észlelésével kapcsolatos problémákat látják, a különböző színű vízszintes sorokat és az 1.

A normális látással rendelkező emberek itt láthatják a "2", "5" számokat, míg a színérzékelési zavarban lévő emberek megkülönböztetik az "5" értéket. A szokásos színérzékeléssel rendelkező emberek képesek két geometriai alakot megkülönböztetni egy képen - egy háromszög és trikromaták látása kör, míg a vakság vörös vagy zöld részében lévő emberek nem tudják megkülönböztetni a bemutatott ábrákat.

Lehet, hogy érdekel