Elvakult látás

elvakult látás

Green: Elvakult szerető A szerző Elfojtott indulatok című novellájának olvasása után erősen elgondolkodtam, hogy olvassak-e mást a szerzőtől.

elvakult látás

Aztán úgy voltam vele, hogy mindenkinek jár egy második esély, így elolvastam ezt az írását is. Nem voltak különösebben elvárásaim, magasak meg végképp nem, ezért kellemeset csalódtam ennek a húsz oldalnak az olvasása közben. Sokkal jobb a történet íve és a karakterek is hitelesebben lettek ábrázolva.

Lelki vakság, lelki látás

Sok hibát kiküszöbölt a szerző, ami a fentebb említett novellájában zavart. Jól állt neki a férfi szemszög.

Főoldal Orvostudomány Elvakult kontaktlencse-viselés5 perc Elvakult kontaktlencse-viselés5 perc Tweet Világszerte millióan viselünk kontaktlencsét, sokan mégsem tudjuk, hogy például egy csepp víz sem érheti a lencsénket, és csupán napi óra viselés ajánlott.

Úgy éreztem, Alex karakterébe meglepően jól belehelyezkedett, tetszett az ő története, és a következtetés, amire jutott a novella végén. Akivel voltak bajok, az a női karakter.

elvakult látás

Egyszerűen irritált. Érzésem szerint a szerző jobban tud férfi karaktereket írni, mint miért veszíti el a látását szereplőket. Ami még zavart, az a téma sablonossága.

Egyedül az mentette meg, hogy Cross egyedi bosszút választott és hogy végig szinte vibrált a karaktere.

Itt is megtalálsz

Fentebb már szóba került, hogy meglepően jó volt a történeti ív, legalábbis én e téren fejlődést látok a szerző előzőleg olvasott novellájához képest.

Itt nem akar olyan sokat markolni, ezért határozott a történetvezetés, egyenletes a történet stílusa.

Kedves Testvérek, két hete beszéltünk ennek a történetnek az első részéről, arról, hogy Jézus megnyitja a vakon született ember szemét. A mai igehirdetésben pedig arról szeretnék szólni, hogy milyen reakciókat váltott ez ki a körülötte lévőkben. Jézus meggyógyított egy születése óta vak embert.

Talán azért van így, mert végig egy szemszög van, ezért nem csúszkál az írói hang, ami nagyon kellemes. A történet atmoszférája ennek megfelelően egységes.

  • Az Ă­gy felelt mondva: Ki az Uram, hogy higgyek benne?
  • Tájolás és mobilitás - Orientation and Mobility - hoszivattyu-info.hu
  • Miért mínusz a látás

Ebből a szempontból érdemes volt adni a szerzőnek még egy esélyt. A jobb történetvezetéssel együtt járt a hitelesebb karakterábrázolás, ami szintén nagy elvakult látás vált a novellának.

A kreatív szaruhártya

A főszereplőt megkedveltem, főleg amiatt, mert a végén, a rádöbbenése miatt, fejlődést mutatott, ami a legnagyobb érdeme ennek a novellának. Ami viszont nem változott az az, hogy a szerző női karakterei valahogy sablonosak, élettelenek, de legfőképpen irritálóak.

elvakult látás

Érthető lenne, mert férfi szemszögből vannak itt ábrázolva, de kicsit el vannak túlozva, ezért visszásan hat. Ez kissé rontott az olvasásélményen. Összességében a szerző Elfojtott indulatok című novellájához képest ez sokkal összeszedettebb, de karakterábrázolásban, főleg a női karakterek elvakult látás még van mit fejlődnie.

elvakult látás

Viszont a stílusa itt sokkal jobban megfogott, és a történeti ív is sokkal jobb. Ajánlom minden Anne L. Green rajongónak, illetve mindenki másnak is, aki egy gyors kikapcsolódásra vágyik.

All Quinn Skins Spotlight (League of Legends)

Érdemes elolvasni ezt a novellát, mert a hétköznapokból való rövid kiszakadásra tökéletes. Értékelés: 4 Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne elvakult látás le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz FacebookonInstagramon és Twitteren is!

elvakult látás

Lehet, hogy érdekel