Keleti epifánia

VÍZKERESZT, JÉZUS KRISZTUS MEGJELENÉSÉNEK ÜNNEPE - PROGRAMOK

Hozzászólások

Jörg Fenske írása, Bolla Zsuzsanna fordítása. Talán, mivel ezen a napon Alexandriában és környékén fontos pogány ünnepet ültek: a pogány Aion isten születését, akinek anyja szűz volt és akinek születésekor egy csillag emelkedett fel az égbe.

keleti epifánia a látás javítása a legjobb módszer

Tehát meglehetősen hasonlított ennek az istennek az ünnepe Jézus születéstörténetéhez. Ezért aztán január hatodikán keleti epifánia Jézus születését is ünnepelték, ahogyan azt a keleti egyházban ma is teszik.

De már körül áttették a karácsony ünneplését december re.

Vízkereszt ünnepéhez pedig különböző jézusi eseményeket rendeltek, így pl. Az idő során a nyugati egyházban a súlypont a keleti epifánia napkeleti bölcsre tevődött át, ami által a karácsonyi születéstörténethez szorosabb kapcsolat állt elő.

Miről szól vízkereszt ünnepe? » Múlt-kor történelmi magazin » Hírek

Manapság különösen, a délnémet területeken dívik a szokás, hogy az úgynevezett csillagénekesek az utcákra mennek. A Háromkirályoknak öltözött gyerekek maguk előtt egy csillagot visznek és a házak ajtajai előtt énekelnek.

Epifánia Nézőpont —

A katolikus egyházban keleti epifánia a szegény országokban élő gyerekek számára végeznek pénzgyűjtést. Másfelől azonban ez a latin áldás: Christus mansionem benedicat Krisztus áldja meg ezt a házat rövidítése is. A korábban egy napra összesűrített tartalmakat Háromkirályok, Jézus megkeresztelése, Kánai borcsoda és a megdicsőülés végül fokozatosan elosztották a Vízkereszt utáni időszakra, és január 6, valamint hamvazószerda között különböző időpontokban emlékeznek meg Jézus életének ezen eseményeiről.

keleti epifánia diszpécser rossz látással

Epifánia görög eredetű szó jelentése: jelenés. Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek.

keleti epifánia látás chmt-nél

Lehet, hogy érdekel