Látássérült skála, Látássérült gyerekeknek szóló hangoskönyet mutattak be | Kölöknet

Látássérült gyerekeknek szóló hangoskönyet mutattak be A Kuku és barátai audionarrált verziója a vakok és gyengénlátók számára térítésmentesen elérhető A NEO Magyar Segítőkutya Egyesület nevéhez köthető az a mesekönyv, amelynek célja a gyerekek fogyatékosságok iránti érzékenyítése.

látássérült skála

A Kuku és barátai — Ismerjük látássérült skála közösen a segítőkutyák világát! Az akcióval a segítőkutyákat képző egyesület egyedülálló lépést tett.

látássérült skála

Látássérült skála októberben indult közösségi gyűjtést siker koronázta, ennek köszönhetően az Egyesület november végén a Vakok Iskolájában bemutatta a mesekönyv audionarrált változatát. Az ben létrejött Vakok Iskolája volt az első olyan intézmény hazánkban, amely a látássérültek oktatását tűzte ki missziójául. A bemutatót követően a segítőkutyákról és gazdáikról szóló hangoskönyvet az iskola könyvtárában kölcsönözhető formában is elérhetővé tették.

látássérült skála

A november végi bemutató amiatt is különleges alkalom volt, hogy a helyszínen a Kuku és barátai több szereplője megjelent. A hangoskönyv debütálását a szereplők mellett az iskola látássérült tanulói és az intézmény pedagógusai kísérték végig: a résztvevők megismerhették a szereplők személyes történetét, látássérült skála együtt játszhattak a kutya-gazda párosokkal.

A NEO Magyar Segítőkutya Egyesület széles fogyatékossági skálát lefedő tevékenységének látássérült skála a látássérülésen túl más fogyatékossági csoportokat is megismertek a jelenlévők.

látássérült skála

Az Egyesület tagjai nem csupán a hangoskönyv kiadását álmodták meg, hanem azt is, hogy az térítésmentesen legyen elérhető a vakok és gyengénlátók számára.

A közösségi gyűjtés eredményességének köszönhetően előzetes egyeztetés alapján minden látássérült személynek ingyenesen juttatják el az audionarrált mesekönyvet.

látássérült skála

Lehet, hogy érdekel