Tökéletes látás

tökéletes látás

Igyekszem tömören, kertelés nélkül elmondani, hogyan süllyedtem egyre tökéletes látás a vakság sötét tengerében, és hogyan sikerült végül a további fejezetekben ismertetett módszerek segítségével megszabadulnom az örök sötétség rabságából.

Az a megcáfolhatatlan tény, hogy végül is sikerült legyőzni ezt a szörnyű betegséget, reményt ébreszthet azokban, akik különféle látászavarokkal küszködnek.

Csodálatos eredményeket érhetnek el, ha alkalmazzák a szemet edző, forradalmian tökéletes látás módszereket.

Tökéletes látás szemüveg nélkül

Nem tudom megmondani, hogy rövidlátóként jöttem-e a világra vagy sem. Egy azonban biztos: tökéletes látás iskolában már az első napon észrevették, hogy csökkentlátó vagyok. Anyámnak azt tanácsolták, hogy vizsgáltassa meg a szememet. Szemüveg már ötéves korban Elvittek tehát a Westminster Szemklinikára, ahol a vizsgálat kimutatta, hogy nagyfokú rövidlátásban szenvedek.

Harry Benjamin. TÖKÉLETES LÁTÁS szemüveg nélkül - PDF Ingyenes letöltés

Ötévesen már tíz dioptriás szemüveget kellett viselnem. Ettől kezdve rendszeresen jártam vizsgálatokra, hogy megtudjam, változik-e a látásom. Két-három évenként egyre erősebbre kellett kicseréltetnem a szemüvegemet. Úgyhogy tizennégy éves koromban már tizennégy dioptriás szemüvegre volt szükségem tökéletes látás Az összes időmet a tanulásnak kellett szentelnem, s igyekeztem, hogy ilyen erős szemüveggel is, látási gondokkal küszködve mindig el tudjam készíteni leckéimet.

Az iskola elvégzése után hivatalnok lettem egy állami cégnél. Válságban Tizenhét éves koromban válságba kerültem. Mindig arról ábrándoztam, hogy majd viszem valamire az életben, ha rengeteget tanulok.

Aztán teljesen váratlanul, egyik napról a másikra bevérzett a bal szemem. Ugyanakkor az egészségi állapotom is megromlott, nagyon megdagadtak a nyaki nyirokmirigyeim, néhányat közülük a mandulákkal együtt el is távolítottak. A kórházban megállapították, hogy a látásom még jobban elromlott, és egy fél évre minden munkától eltiltottak, tartózkodnom kellett a legkisebb megerőltetéstől is.

Az új szemüveg már tizennyolc dioptriás volt, tehát négy dioptriával erősebb, mint az előző.

tökéletes látás

A vakság árnyékában Az első világháború alatt különböző hivatalokban dolgoztam. Akkor már 18 dioptriás szemüveget viseltem ban egy szemspecialista a Harley Streetről azt tanácsolta, hagyjak fel ezzel az adminisztratív munkával, mert különben megvakulok.

tökéletes látás

Az ő javaslatára olyan elfoglaltság után néztem, amely nincs íróasztalhoz kötve. Sajnos nagyon kevés lehetőség kínálkozott. Végül is a kereskedelmi ügynökség mutatkozott számomra a legmegfelelőbbnek.

tökéletes látás

Azt azonban meg kell jegyeznem, hogy ez a fajta tökéletes látás tökéletes látás korábbi elképzeléseimben egyáltalán nem szerepelt, de hát a szükség törvényt bont.

A tökéletes látás legerősebb szemüveg Kezdeti próbálkozásaim ezen a pályán eleinte eredménytelennek bizonyultak, később azonban rám kacsintott a szerencse.

Találtam egy olyan munkaadót, aki megértéssel és rokonszenvvel viseltetett irántam, még azt is megengedte, hogy közben filozófiai, pszichológiai, gazdaságpolitikai, valamint tökéletes látás politikai tanulmányokat folytassak bevallom, ez az utóbbi érdekelt engem a leginkábbmivel ügynöki tevékenységem mellett nem tudtam volna megoldani a továbbtanulást a hozzájárulása nélkül. Ez alatt az idő alatt évenként jártam a szemorvosomhoz, aki nem titkolta előttem azt a sajnálatos tényt, miszerint a látásom - annak ellenére, hogy - 2 - 3 munkámat többnyire a szabadban végzem - egyre gyengébb lesz.

tökéletes látás

Húszéves koromra ezt a szemüveget írta fel: Jobb szemre: - 20 spherikus - 3 cylinderes Bal szemre: - 20,5 spherikus - 3 cylinderes Ennél erősebb szemüveg nem létezik Ugyanakkor egészen nyíltan tökéletes látás, hogy többet már nem tud értem tenni, és hogy az olvasást - ami a legfőbb örömforrásom volt - teljesen abba kell hagynom.

Ezenkívül gondosan kell ügyelnem arra, nehogy valami hirtelen fizikai megerőltetés következtében mindkét szememről leváljék a retina. Ez aztán a kellemes hír! Én azonban folytattam megszokott életmódomat; vidékre utazgattam, szállodákban laktam, és - hála munkaadóm megértésének - ügynökként jelentős sikereket értem el. A tudat azonban, hogy életem hátralévő részét teljesen vakon kell majd leélnem, megkeserítette napjaimat, vágyaim, törekvéseim egy csapásra szertefoszlottak.

SZEMGYAKORLATOK, SZEMGYÓGYÍTÁS HD

Az erős szemüveg sem használ Továbbra is jártam vizsgálatokra a Harley Streetre. A szemorvos azonban csak hitegetett.

Harry Benjamin. TÖKÉLETES LÁTÁS szemüveg nélkül

Huszonnyolc éves koromra egyre biztosabban éreztem, hogy a szemem világát már csak egészen rövid ideig élvezhetem. Egyre ima a gyermekek hyperopia miatt romlott a látásom.

Már alig tudtam olvasni vagy írni, jóllehet, a létező legerősebb szemüveget viseltem. Ha valamit alaposabban szemügyre akartam venni, tökéletes látás erős fejfájás kezdett gyötörni. Valami hatásos segítségre lett volna szükségem. De vajon mire? A specialista már lemondott rólam. Ezt ő maga is bevallotta!

Bates-módszer

És ekkor csoda történt! És akkor csoda történt! Egyik barátom meglepett egy könyvvel, egy New York-i orvos, W.

 • A Bates-módszer alapvetően a szemről szóló XIX.
 • Но это было не то глубокое и безнадежное чувство, которое он испытал в зале движущихся дорог, принимая решение, направившее его в Лис.
 • A látás 0-ra csökkent
 • Harry Benjamin: Tökéletes látás szemüveg nélkül
 • Shichko-bates látáskorrekciós technika
 • Bates-módszer – Wikipédia
 • Líra könyv - az online könyvesbolt
 • Szemészeti pengék 45 fokos

A barátom fivére kipróbálta a könyvben ismertetett Bates-módszert, aminek hatására látása nagymértékben javult. Legalábbis nekem így mesélték. Hazavittem a könyvet, és fivérem - mivel én akkoriban már egyáltalán nem tudtam olvasni - felolvasta nekem. Így ismertem meg Dr. Bates-nek mind a látászavarok okaival, mind azok gyógyításával kapcsolatos álláspontját 4 Kinek van igaza?

 • Сознание гипнотизировалось повторами, будучи не в состоянии воспринимать новые впечатления.
 • Что я .
 • Hirtelen látásvesztés mindkét szemben
 • Könyv: Tökéletes látás szemüveg nélkül (Harry Benjamin)
 • Látás kezelések vitaminok
 • Mi is az a tökéletes látás? | Marie Claire
 • Tökéletes látás szemüveg nélkül · Harry Benjamin · Könyv · Moly
 • A cigaretta rontja a látást

Tapasztalataimból okulva állítom, hogy sem a Harley Street-i specialistának, sem a világot szemüvegekkel ellátó többi szemspecialistának nincs igaza. Bates-nek van igaza!

Mi is az a tökéletes látás? Mit jelent valójában a tökéletes látás?

A szemüveg nem alkalmas arra, hogy a látással kapcsolatos szemhibákat meggyógyítsa, inkább még tovább rontja a szem állapotát. Amíg valaki szemüveget visel, nincs is lehetősége arra, hogy a normális látóképességét visszanyerje.

Mi is az a tökéletes látás?

Tehát sürgősen cselekedni kell: tökéletes látás szemüveget azonnal félre kell tenni, hogy a szem végre rendeltetésének megfelelően működhessen. Ebben a legfőbb akadály maga a szemüveg. Tudomásomra jutott, hogy London nyugati negyedében él egy olyan szakorvos, aki a Bates-módszert alkalmazza.

tökéletes látás

Célom az volt, hogy kiderítsem: melyik a legeredményesebb módja annak, hogy visszanyerjem látásomat.

Lehet, hogy érdekel