Távollátás fiatalságban

5 figyelmeztető jel, ami szembetegségre utalhat

azt mondja, hogyan lehetne javítani a látást

Nagy Mária szemész szakorvos összegyűjtötte a legfontosabb tüneteket, amelyek szembetegségre utalhatnak. Homályos látás Ez a leggyakoribb szemészeti tünet, amelyet fénytörési hibák is távollátás fiatalságban. Hozzátette, hogy a nem korrigálható homályos látás oka lehet akár a szürke hályog vagy a macula degeneráció is, amelyek kialakulásában az életkor mellett a dohányzás és UV sugárzás is szerepet játszik.

A látászavarok manapság jobban terjednek, mint a világtörténelem bármely más korszakában.

Hunyorítás Amikor távolra nézve hunyorít valaki, gyaníthatóan rövidlátó. Nagy Mária, hangsúlyozva, hogy a rövidlátás hajlamosít bizonyos szembetegségekre, például az ideghártya leválásra is.

új technológiák a látás kezelésében

Fejfájás A fejfájás különféle betegségekre utalhat, azonban ha a tünet leginkább tartós olvasás, hosszas számítógép használat közben jelentkezik és myopia kezelés Németországban szem kipirosodása vagy szemfájdalom is kíséri, távollátásra kell gyanakodni. Szempirosság és gyulladás Gyakori, vagy elhúzódó távollátás fiatalságban, szemhéj- kötőhártya-gyulladás, árpa : időnként mindenki tapasztalhatja ezeket.

jövőkép az emberek életében

Az égő, viszkető, könnyező, piros szem számos betegség jele lehet, és bár általában kötőhártya-gyulladásra gondolunk, a szakértő szerint korrigálatlan távollátás fiatalságban hiba, szembe került idegentest, ferde állású szempilla, cukorbetegség, bőrbetegség is állhat a háttérben.

A látásra már a fenti panaszok jelentkezését megelőzően érdemes odafigyelni!

A munka közben, óránként tartott néhány perces pihenő, a monitor megfelelő elhelyezése és a jó megvilágítás segíthetnek a megelőzésben. Nagy Mária, aki bármilyen probléma felmerülésekor mielőbbi szemészeti vizsgálatot tanácsol, de panaszmentesség esetén is célszerű évente egyszer ellenőriztetni a látást.

a látás a legjobb mutató

Forrás: Red Lemon.

Lehet, hogy érdekel