Vizuális betűtípus. Betűtípusok – ismertető

vizuális betűtípus

Hogyan válasszunk betűtípust az arculathoz?

vizuális betűtípus

A betűtípusoknak is van pszichológiájuk! Éppen ezért is kell megfelelő betűtípusokat választani az arculathoz.

vizuális betűtípus

Egyszóval: a betűtípusoknak is van pszichológiájuk. A betűk, betűtípusok megjelenhetnek magában a logóban csak egy betű vagy monogram, illetve a teljes márkanév formájábande akár a szlogen is íródhat egyedi, a vállalatra jellemző, vagy magának a szlogennek a jelentését hűen tükröző fontokkal.

vizuális betűtípus

Levis csupa nagybetűs fontja Díszfontok Disney — mese- és játékvilágot reprezentáló játékos díszfont Monster — ütős betűtípus, vagányságot, fiatalságot sugároz Tanácsok: Ami a legfőbb, és az imént bemutatott példák is jól mutatják: mindig az adott vállalkozáshoz, témához, hangulathoz kapcsolódó betűtípus oka vizuális betűtípus válasszunk!

Vizuális betűtípus különböző fontok kombinálásánál törekedjünk arra, hogy harmónia legyen a választott betűtípusok között, egymást megfelelően egészítsék ki.

vizuális betűtípus

A betűkeveréshez, a betűpárok létrehozásához korábbi bejegyzésünkben hoztunk is egy kis segítséget. Itt pedig egy gyors útmutató: Az olvashatóság minden esetben aranyszabály!

Ötlethiány, lájkverseny, trollok, rosszalló ismerősök?! Ezt tedd, ha elment a kedved a megosztástól!

Természetesen nemcsak logókban kerülnek elő a betűtípusok, hanem minden egyéb arculati elemben, szöveges tartalomban is, legyen az weboldal, névjegykártya, online hirdetés, brossúra — az ezeknél alkalmazott betűtípusok esetében elsősorban az olvashatóságot kell szem előtt tartani, ezt követi aztán az a szempont, hogy vizuális betűtípus, hangulatban is passzoló betűtípust keressünk.

Inspirálódjunk, szemlélődjünk a logók világában!

vizuális betűtípus

Pinterest : Bejegyzés navigáció.

Lehet, hogy érdekel